Instawalk Rotterdam Tourist information


Zaterdag 24 Maart was het dan zover. Een instawalk georganiseerd door de RDM, M4H en Rotterdam Tourist information. De instawalk was georganiseerd voor instagrammers die het leuk vonden om wat meer te weten te komen over het nieuwe 'makers district' Rotterdam. Het is een gebied in de havens van Rotterdam dat ze met nieuwe woningen en ondernemingen van plan zijn om een nieuwe boost te geven.

De meet begon in een leuke lunchroom 'de RDM kantine'. Hier werd kennis gemaakt door de instagrammers onder elkaar en kennis gemaakt met de organisatoren. Ook een lid van het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam heeft een zegje gedaan, wat precies de plannen zijn voor het gebied en waar ze ermee naartoe willen. Het RDM gebied en het gebied rondom het marconiplein en keileweg, is op een gegeven moment een vervallen gebied geworden, grauw, slechte reputatie, en nu is er dus een plan om het gebied een boost te gaan geven, door ondernemers te trekken richting het gebied en door het realiseren van nieuwe woningen.

Na het voorwoord zijn we dus is gaan kijken bij de RDM campus hogeschool en zijn we wezen kijken bij de onderzeebootloods.

De onderzeebootloods is echt een prachtige oude leegstaande loods, wat nu dus word verhuurd aan bedrijven en instellingen voor verschillende evenementen en bijeenkomsten !!
Hierna zijn we vertrokken, terug richting de RDM kantine, waar we konden genieten van een heerlijke uitgebreide lunch. Alles was top tot in de puntjes geregeld door de organisatoren !!
Hierna stonden de watertaxi's klaar om ons naar de overkant te varen naar het M4H gebied. In dit gebied word ook hard gewerkt om oude loodsen en fabrieken om te turnen naar nieuwe Clubs en instellingen om het gebied weer gangbaar te maken voor normale mensen en ondernemers.

Grote bedrijven kunnen hier experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie. Voor iedereen zichtbaar.

De meerwaarde van het Makers District zit niet alleen in de fysieke ruimte, maar vooral ook in een bedrijfsklimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert en versterkt. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio is cruciaal. Jongeren maken hier kennis met de technieken van de toekomst.

Na het bezoeken van wat nieuwe futuristische ondernemingen zijn we geëindigd in het leegstaande Ferro Dome, waar we nog wat gave foto's hebben gemaakt met Bengaals vuurwerk en rookbommen.
Bekijk hieronder de foto's voor een korte impressie van het gebied en de dag..

 Wil je meer weten over het gebied of de verschillende bedrijven die hieraan hebben meegewerkt ?? Bekijk de onderstaande links voor meer info... Heb je interesse in een foto ?? Neem dan gerust contact met me op !!

 

https://www.rotterdammakersdistrict.com/

https://www.m4hrotterdam.nl/

https://www.rdmrotterdam.nl/

https://rotterdam.info/

 


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Patricia (zondag, 25 maart 2018 21:29)

  Goed verhaal, mooie foto’s. Misschien komen we elkaar nog eens tegen bij een volgende instameet.

 • #2

  Vincent (zondag, 25 maart 2018 22:06)

  Top geschreven en mooie beelden van een toffe dag ��

 • #3

  Midi010fotografie (maandag, 26 maart 2018 11:47)

  Heel erg bedankt voor jullie reactie Vincent en Patricia ... was een hele gave meet indd en wie weet tot een volgende meet ..