Speulderbos

Ten oosten van Ermelo en Putten ligt één van de oudste en mooiste bossen van Nederland. Eeuwenoude eiken die lijken te bewegen in de nevelen die in het bos hangen. Ze zijn verwrongen in wonderlijke vormen door de tand des tijds en geven het bos in de volksmond de bijnaam “het bos van de dansende bomen”. Ik had vele mooie foto's voorbij zien komen op social media en was meteen verkocht.
Ik wilde het heel graag meemaken en vast leggen, hoe de eerste zonnestralen het bos in zouden schieten en hoe de nevel grote lichtstralen maakt, van de zonnestralen die het bos in schieten.
Na vele weken de weerapps goed in de gaten te hebben gehouden, was het dat weekend eindelijk zover. De voorspellingen waren best wel goed voor een mooie zonsopkomst en ook de nacht was lekker koud en dus moest er wel wat mist vrij gaan komen uit de bodem van het bos.
Na de wekker om half 4 s nachts gezet te hebben, ben ik met een collega fotograaf richting Putten gereden. Onderweg nog even lekker een bak koffie bij een tankstation om over wakker te worden en dan snel weer door naar het bos. Eenmaal aangekomen, zie je dat wij niet de enige 'gekken' waren die in alle vroegte naar het bos waren gekomen.
Na het uitstappen, alle spullen bij elkaar pakken, muts op, handschoenen aan en op naar een mooie spot in het bos, waar veel dansende bomen staan om het magische moment vast te kunnen leggen. Na een minuut of tien a 15 lopen vonden we al een hele mooie spot !! Nu was het wachten op de zon die het bos in ging schijnen en hopelijk een magische ochtendshow zou gaan geven in het bos. Het vroege opstaan en het wachten werd ons rijkelijk beloond !! Wat een spektakel speelde er zich die ochtend af in het bos zeg !! Ik zal er maar verder niet teveel woorden aan vuil gaan maken en in een kleine serie laten zien hoe mooi het kan zijn, zo vroeg in een bos !!

Denk je van, wauw, wat mooi, zoiets wil ik wel boven mijn bed of bank hebben hangen? Uiteraard zijn ook deze foto's weer leverbaar voor aan uw muur !! Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden !!


Reactie schrijven

Commentaren: 0